zonnepanelen

zonnepanelen vermogen naar 500 Wp

zonnepanelen vermogen

Zonnepanelen vermogen loopt op naar 500Wp per paneel. Er zijn een aantal fabrikanten die met kop en schouders ver boven het gemiddelde uitsteken als het om Wattpiek vermogen per m2 gaat. Het gemiddelde van de gangbare zonnepanelen op dit moment is 260 tot 300 Wp.

zonnepanelen rendementFabrikanten welke een hoog zonnepanelen vermogen produceren

SunPower 

Rekordhouder in hoogste efficiëntie op zonnepanelen en cellen. SunPower is een Amerikaans bedrijf dat tot nog toe van af de begin jaren altijd recordhouder is geweest in hoogste vermogen en rendement. De zonnepanelen van Sunpower zijn in Nederland soms wat lastig verkrijgbaar. SunPower steld ook hoge eisen aan de afnemers en wederverkopers. Ook de installatie van Sunpower vergt meer aandacht. De SunPower zonnepanelen zijn tevens de duurste in de markt.

Benq Solar 

BenQ zonnepanelen komen uit zuid Korea en maken gebruik van Sunpower cellen. De cellen zijn herkenbaar aan de effen donkerblauwe structuur. Van af 2015 is BenQ begonnen met het produceren van panelen met een vermogen van 300 tot 330Wp. Sunpower zat zelf al op 350 tot 360 Wp.

Panasonic

Panasonic heeft in eigen beheer het zonnepanelen vermogen naar 330 Wp weten te brengen. Het Panasonic HIT N330 heeft het hoogste vermogen van alle Panasonic panelen: het haalt 330 watt op een oppervlakte van nauwelijks 1,67 m². Met een lengte van minder dan 160 cm biedt het 25% meer vermogen dan een standaard zonnepaneel met vergelijkbare afmetingen (265 watt)

LG zonnepanelen

LG bekend van alle consumenten elektronica timmert behoorlijk aan de weg als het om zonnepanelen rendement gaat. De zonnepanelen van LG onderscheiden zich door de unieke cel eigenschappen zoals de NeON R de NeON  2 en de bifacial technologie. Ze hebben in slechts 5 jaar tijd hun zonnepanelen vermogen naar 395 Wp weten te brengen, en hogere vermogens zijn al in de maak.

Zonnepanelen rendement naar nieuw record

De ontwikkeling van zonnepanelen is een continue bezigheid van de fabrikanten. Het zonnepanelen vermogen zal door de jaren steeds toenemen. Het rendement per zonnepaneel zal steeds hoger, maar ook betaalbaarder worden.

Alle boven benoemde merken behoren tot de absolute top. Deze merken hebben verschillende methodes om tot bepaalde vermogens te komen.

Solar garant levert deze merken en vele andere merken. bekijk onze merken zonnepanelen