Tigo optimizers zijn zonnepanelen 2.0

Tigo optimizers een alternatief voor SolarEdge wil ik het niet noemen. Want Tigo is gelijkwaardig en in vele opzichten nog beter. Tigo ontstaan in Silicon Valley is inmiddels al zo bekend dat het nu een samenwerking met vele bekende fabrikanten is aangegaan, als partner voor optimizer toelevering.

Tigo optimizers

Uitleg en werking van Tigo optimizers

tigo systeem1. TS4 Smart Platform

Via het TS4-universele verdeeldoosplatform kunnen PV-modules met het plug-and-play principe worden aangesloten. Het biedt een enkele interface voor een reeks verschillende functies, van beveiliging tot optimalisatie en langere paneelketens.

 

Tigo2. Cloud Connect voor Tigo optimizers

Het communicatieknooppunt van het slimme Tigo-platform wordt gevormd door Cloud Connect. Het bestuurt de optimalisatie, biedt beveiligingsfuncties en maakt bewaking op moduleniveau mogelijk via de Tigo-cloud.

 

Tigo cloud3. Je met kunt Tigo elke omvormer kiezen

De beste omvormer producenten in de markt hebben de toepassing van de Tigo Energy Module Maximizers in hun omvormers goedgekeurd. Hierdoor ontstaat de beste combinatie van kosteneffectiviteit, betrouwbaarheid, financierbaarheid, systeemflexibiliteit en energieopbrengst

 

tigo monitoring4. Cloud-Based Module-Level Monitoring

Geef de productie op moduleniveau online weer op je computer of op je mobiel apparaat.

 

Tigo optimizer systeem5. Gateway

De Tigo Energy Gateway biedt een robuuste en schaalbare draadloze communicatie met elke smart-module

Garanties op Tigo optimizers

Tigo geeft maar liefst 25 jaar garantie op alle Tigo optimizers. Dat is een flinke lange periode van zekerheid.

Tigo smart systeem

Tigo’s SMART App is de meest krachtige  management oplossing voor je Smart Solar PV Systeem. Ontwerp, lay-out, configureer, en controleer jouw PV-systeem binnen vijf minuten vanaf je mobiele apparaat. Met deze app kan mer rechtstreeks met de Tigo Cloud Connect Advanced (CCA) software koppelen via een automatische Wi-Fi Bluetooth-verbinding. Selecteer uit meer dan 2000 omvormer modellen of voeg je eigen toe op de SMART App. PV-installateurs kunnen Tigo-systemen volledig configureren, barcodes scannen vanaf een mobiel apparaat, probleemoplossingen op het systeem oplossen, en nog veel meer.

Solar Garant is overtuigd van de kwaliteit van Tigo.

Bekijk de Tigo optimizer producten