Esdec montagesystemen met Clickfit en Flatfix als productlijn.

Esdec montagesystemen voor zonnepanelen. De merken Clickfit en Flatfix alsmede Flatfix Fusion zijn merknamen van Esdec.
Montagesystemen voor zonnepanelen moeten voldoen aan vele eisen. Esdec is een Nederlandse fabrikant welke als één van de eersten is begonnen met het ontwikkelen en produceren van montagesystemen voor zonnepanelen. Voor iedere gewenste situatie is wel een oplossing bedacht door Esdec,

esdec montagesystemen

Esdec Clickfit en Clickfit EVO voor schuine daken.

Zonnepanelen op schuine daken monteren vereist constructies welke voor ieder type schuin dak toepasbaar zijn. Esdec heeft jarenlang een breed assortiment Clickfit ingezet voor zonnepanelen op Schuine daken, Sinds enige tijd is er mu ook de naam Clickfit EVO.

Clickfit Evo is door ontwikkeld uit de standaard Clicfit serie. De Clickfit en Clickfit EVO zijn ontworpen voor daken als:

  • Pannen daken
  • Stalen dak platen
  • Fels en zink daken
  • Leien daken
  • Golfplaten

Clickfit van Esdec is het meest gebruikte montagesysteem in Nederland

Clickfit heeft de voordelen dat het erg snel en gemakkelijk werkt. Het is wel belangrijk dat je bij pannen daken de juiste dakhaak kiest.
Er zijn namelijk nogal wat pannen soorten en de dikte van de dakpan samen met de onderliggende panlat bepalen welke dakhaak je moet kiezen. Er zijn ook verstelbare dakhaken. Deze passen in de meeste gevallen.

Clickfit EVO de nieuwe standaard voor zonnepanelen

ClickFit EVO; universeel en snel

Esdec heeft speciaal voor de professionele solarinstallateur ClickFit EVO ontwikkeld. Het montagesysteem bestaat uit slechts 4 componenten waarmee alle gangbare zonnepanelen op elk pannendak gemonteerd kan worden. Door de unieke eigenschappen is het mogelijk om dit montagesysteem twee keer zo snel te installeren.

Flexibel, snel en eenvoudig monteren

Met Clickfit EVO, heb je aan één stuk gereedschap genoeg. De revolutionaire haak- en kliktechniek maakt andere gereedschappen overbodig. Dankzij het slimme ontwerp van dit innovatieve montagesysteem kan je panelen zowel horizontaal als verticaal plaatsen.

Esdec montagesystemen met Flatfix en Flatfix fusion voor platte daken.

FlatFix Fusion is een revolutionair lichtgewicht platdaksysteem zoals Esdec het noemt. Een montage systeem dat ingezet kan worden voor bijna alle platte daken. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde lichtgewichtssysteem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in zowel een klassieke Zuid opstelling als ook in een Oost-West of Noord-Zuid opstelling. FlatFix Fusion heeft een opstellingshoek van 13 graden, dit zorgt ervoor dat het PV-systeem bij nagenoeg iedere oriëntatie zeer goede opbrengsten kan behalen.

FlatFix Fusion voorziet in verschillende slimme features waaronder een geïntegreerd kabelmanagement, thermische ontkoppeling van de zonnepanelen en het dak en passieve koeling van de zonnepanelen. Deze features leiden tot een hoger rendement van het PV systeem en een verlenging van de levensduur van zowel de zonnepanelen als het dak.

Meer informatie vind je op de website van Esdec

OVER ESDEC

Esdec levert sinds 2004 universele montagesystemen voor dakgebonden PV-installaties op platte en schuine daken. Met meer dan 15 jaar ervaring en ruim 7GW aan geïnstalleerde zonnepanelen zijn we inmiddels internationaal marktleider.

Esdec is opgericht door installateurs. Bij het ontwerp van hun producten staat het gebruiksgemak voor de installateur altijd voorop. De Esdec montagesystemen bestaan uit lichte, stevige componenten die snel en eenvoudig te monteren zijn.

VEILIGHEID EN INNOVATIE

Esdec montagesystemen vindt het belangrijk dat alle producten aansluiten bij de laatste technologische ontwikkelingen. Daarom bundelen ze internationale expertise en investeren ze continu in innovatie en R&D. ESDEC montagesystemen zijn uitgebreid getest en voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

Esdec Support

De support van Esdec is erg goed te noemen. Zo kun je volwaardige Nederlandse ondersteuning verwachten op al je vragen en dilemma’s. Telefonisch zijn ze meestal goed bereikbaar en wordt er vlot gereageerd.