zonneschansZonneschans voor zonnepanelen op plat dak op maat.

Een zonneschans voor zonnepanelen op plat dak op maat. Naast de standaard montage systemen voor platte daken, maken wij maatwerk zonneschansen. Een zonneschans of solarschans  heeft een groot voordeel ten opzichte van reguliere montagesystemen op een plat dak.

De zonneschans voordelen

Een regulier montagesysteem heeft tussenruimte nodig tussen de panelen. Zet je rijen zonnepanelen te dicht op elkaar, dan komt schaduw op de achterliggende rijen. Met als gevolg minder opbrengst. Met een zonneschans op maat kun je meer zonnepanelen op een plat dak kwijt. Dat resulteert in meer opbrengst en en hogere besparing. Er zijn in Nederland veel kleinere platte daken en soms zó klein dat een normaal plat dak systeem niet de moeite is. Met een zonneschans kun je ieder plat dak voorzien van het maximaal aantal panelen.

Zonneschansen hebben het voordeel dat ze het volledige dak benutten en zo haal je het meeste rendement uit je dak en zonnepanelen.

Voor ieder plat dak een zonne schans

Op elk plat dak past een solarschans. Omdat het in 90% van de situaties maatwerk betreft, is de schans dus altijd op de gewenste maten te maken. De Schans wordt vervaardig uit hoogwaardig aluminium en wordt tevens berekend op de nodige ballast. Er dient dan ook altijd rekening te worden gehouden met het betreffende dak waar de zonneschans geplaatst wordt.

Hoe werkt het

Je meet het dak op lengte x breedte en en via deze link kijk je welke het beste overeenkomen met je situatie. De schansen welke door ons geleverd worden zijn van het merk Chiko.

Wij leveren ook VALK opstellingen Zoals de VALK Double, Triple en Quattro. Een zonneschans is een steeds meer gekozen systeem, en dit komt door de eerder benoemde voordelen.

Plaatsing zonneschans op plat dak

Het plaatsen van een zonneschans is vrij eenvoudig. De schans wordt altijd compleet geleverd met handleiding en staat binnen korte tijd opgesteld. De basis van dit systeem zijn frames welke op rubberen bescherm matjes worden geplaatst. onder in word de schans voorzien van ballast profielen. Hier kan men tegels, klinkers, of andere stenen in leggen. Let op: ballast word nooit standaard mee geleverd.

Samenstelling Chiko pakket

DE Chiko zonneschans is een hoogwaardig aluminium product met 20 jaar garantie. Dit systeem zorgt voor een optimale opbrengst van uw zonnepanelen, zowel voor grote daken maar ook juist voor de kleinere daken. Daarnaast is het systeem gemakkelijk te monteren en zal deze worden geleverd inclusief handleiding.

Het pakket bestaat uit:

  • Paneelsteunen
  • Rubbermatten voor de bescherming van de dakbedekking en de paneelsteun
  • Ballastprofielen (geschikt voor alle soorten tegels)
  • Paneelklemmen (midden + eind)
  • Inbusbouten & schroeven t.b.v. de montage

Garantie:
20 jaar garantie op het complete systeem

 

Downloads

Ballast berekening:

Nederland met zij/achter platen


Nederland zonder zij/achter platen


Belgie met zij/achter platen


Belgie zonder zij/achter platen

Montage handleiding:

Handleiding