Fronius omvormers voor zonnepanelen

Fronius omvormers voor zonnepanelen. Fronius, bij velen bekend als fabrikant van las apparatuur. Sinds 1944 is Fronius actief als bedrijf. Fronius is begonnen in Oostenrijk en heeft inmiddels vele vestigingen verdeeld over verschillende landen. Sinds 1991 is Fronius actief begonnen met de productie van omvormers voor zonne-energie.

De geschiedenis van Fronius omvormers

De eerste Fronius omvormer rolde in 1994 van de baan. Dat is op het moment van schrijven 25 jaar geleden. Een fabrikant welke dus al dik 25 jaar omvormers voor zonne-energie produceert, is dan ook pionier en garandeert de beste kwaliteit.

Solar-inverter ‘Sunrise

in 1994 was de marktintroductie van de Solar-inverter ‘Sunrise’ voor het opwekken van stroom uit zonne-energie en de koppeling aan het elektriciteitsnet.Fronius sunrise omvormer

Inverter Fronius IG

In het jaar 2000 de marktintroductie van de netgekoppelde inverter ‘Fronius IG’, die met zijn gegevenscommunicatie via insteekkaarten, het geringe gewicht en de mogelijke inzet voor alle gebruikelijke PV-modules de hoogste mate aan flexibiliteit voor de klant biedt. Op de zolder van de voormalige productielocatie in Pettenbach ontstond de Fronius IG – een enorme sprong qua innovatie op het gebied van omvormers. Het was het eerste apparaat dat met insteekkaarten uit te breiden was, bijvoorbeeld tot WLAN-module. De Fronius IG bood daarmee een tot dan toe onvermoeide toekomstbestendigheid. De levensduur van de inverter komt tot uitdrukking in zijn uitstekende kwaliteit: pas in 2015 was de Fronius IG niet meer verkrijgbaar.

 

Fronius IG

In 2013 ondergaan inverters de volgende evolutionaire sprong: met de Fronius Galvo komt het eerste apparaat van de SnapINverter-generatie op de markt. Installateurs en klanten zijn zeer enthousiast over het geavanceerde ontwerp van de Fronius Galvo en de daaropvolgende modellen Symo en Primo

What’s next

Fronius staat niet stil. Met de huidige generatie Fronius omvormers hebben ze een sterke troef in handen. Tevens hebben ze verschillende awards binnen gesleept en gaat de ontwikkeling steeds verder.

Fronius Primo GEN24

De nieuwe hybride inverter Fronius Primo GEN24 Plus wist de vakjury van de Plus X Award te overtuigen. De inverter werd maar liefst in vier rubrieken onderscheiden, te weten High Quality, Bedieningscomfort, Functionaliteit en Ecologie. Met zijn slimme functies (zoals de diverse praktijkgerichte noodstroomvarianten) en de hoge mate van gebruiksgemak vormt de Primo GEN24 Plus de perfecte basis voor een allround PV-oplossing.

Fronius Primo GEN24 plus

Zie onze Fronius omvormers op onze webwinkel. Of kijk ook eens op de website van Fronius