SNELLE LEVERING | SCHERPE PRIJZEN | VERTROUWD KOPEN | UITSTEKENDE SERVICE
Keurmerk webwinkel
Voor particulier en bedrijf 

Zonnepanelen

Filter op prijs

AEG (5)

Axitec (4)

BISOL (2)

DMEGC (6)

Hyundai solar (4)

JA Solar (11)

Jinko (8)

LONGI (6)

Meyer Burger solar (3)

Phono Solar (1)

REC (3)

Trina (7)

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in veel verschillende merken, soorten en vermogens.

Solar Garant heeft een zeer groot aanbod in zonnepanelen. Alle merken welke we verkopen zijn stuk voor stuk bewezen kwaliteit merken van top 10 producenten. Zo voldoen de merken panelen aan Tier 1

Zie onderstaande lijst

Wat bieden Tier 1 zonnepanelen?

Tier 1-zonnepanelen gebruiken de beste kwaliteit silicium om zonnecellen te produceren. Hoe hoger het siliciumgehalte, hoe beter het zonnepaneel zal presteren. Bovendien beheersen Tier 1-fabrikanten het fabricageproces met behulp van geavanceerde robotprocessen, waardoor menselijke fouten in het fabricageproces worden geminimaliseerd of geëlimineerd. Ze investeren ook veel in onderzoek en ontwikkeling om aan de top te blijven. Deze fabrikanten zijn verticaal geïntegreerd, dat wil zeggen dat ze de neiging hebben om alle belangrijke componenten die in een zonnepaneel worden gebruikt, zelf te vervaardigen. Ze hebben doorgaans een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 1 GW en leveren al meer dan 5 jaar zonnepanelen.

Tier 1-fabrikanten gebruiken materialen van de beste kwaliteit om een ​​zonnepaneel te produceren, vandaar dat de zonnepanelen veel duurder zijn. De zonnepanelen van een Tier 1-fabrikant kunnen wel 30% duurder zijn dan andere.

Tier 1-fabrikanten bieden over het algemeen 12 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire prestatiegarantie op de zonnepanelen. Ze hebben binnen de branche een hoog aangeschreven reputatie op het gebied van kwaliteit en service en zijn of beursgenoteerd of hebben een sterke en stabiele balans. Voorbeelden van Tier 1 zonnepanelen zijn Jinko Solar, JA Solar, LONGi, Trina Solar en Canadian Solar.  Meer info vind je hier

Zonnepanelen merken

Er zijn wereldwijd heel wat zonnepanelen merken. Deze zijn jammer genoeg niet allemaal van de kwaliteit zoals we ze graag zien. Maar gelukkig kun je bij ons geen miskoop doen, want je bent verzekerd van kwaliteit jaar in jaar uit. Zo zijn er naast Tier 1 ook Tier 2 en 3 panelen.

Sinds 2006 verkopen we al zonnepanelen van de merken JA Solar, Jinko, Trina, Q-Cells en Longi.

Bij het kiezen van een merk zonnepanelen zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden, van efficiëntie tot temperatuurcoëfficiënt tot garanties. Maar een groeiend aantal mensen geeft ook om waar hun zonnepanelen worden geproduceerd, vooral omdat beperkingen in de toeleveringsketen leiden tot vertragingen bij de installatie. Dus, wie zijn de grootste zonne-energiebedrijven ter wereld? We hebben een opsomming gemaakt.

LONGi Solar

LONGi Solar, met hoofdkantoor in Xi’An, China, is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van zeer efficiënte monokristallijne zonnecellen en -panelen. LONGi werd opgericht in 2000 en verscheepte in 2020 14,7 gigawatt (GW). Op basis van het laatste bankability-rapport van PV-Tech heeft LONGi zijn hoogste bankability-rating behaald. Voor meer informatie, bekijk het leveranciersprofiel van LONGi Solar.

JA Solar

JA Solar werd opgericht in 2005 en hun eerste productiehub werd gebouwd in Fengxian, China, waar hun belangrijkste productiehub nu woont. Ze produceren goedkope zonnepanelen met halfceltechnologie die qua efficiëntie in het middensegment vallen – hoewel ze beter presteren dan de meeste van hun concurrenten in het middensegment. In 2020 heeft JA Solar 10,8 GW verzonden. JA Solar heeft ook de hoogste bankability rating van PV-Tech behaald. Bekijk voor meer informatie het leveranciersprofiel van JA Solar .

Trina Solar

Totale transportcapaciteit: 9,0 GW

Trina Solar, opgericht in 1997, is een Chinees zonneproductiebedrijf met zonneproducten die geschikt zijn voor residentiële, commerciële en utiliteitsprojecten. Recente bedrijfsontwikkelingen omvatten de lancering van een 210 mm siliciumcelpaneel (hun Vertex-serie) en een zonnevolgproduct voor grootschalige installaties. Trina Solar heeft de hoogste bankability rating van PV-Tech behaald.

JinkoSolar

Totale transportcapaciteit: 8,7 GW

JinkoSolar produceert een breed scala aan zonne- en opslagproducten voor gebruik bij zonne-energieprojecten van elke omvang. Kortgeleden opende JinkoSolar een productielocatie in Jacksonville, FL om te helpen voldoen aan de Amerikaanse vraag naar hun producten.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen laten je de voordelen van zonne-energie omzetten in elektriciteit voor je huis. De lage installatie- en onderhoudskosten terwijl je energierekening daalt, maken het eenvoudig om te genieten van schone en zelf opgewekte stroom.
Kenmerken:
– Hoog rendement cellen
– Hoge efficiency panelen
– Oersterke montagesystemen

Voordelen:
– Bespaar op dagelijkse energiekosten
– Energie onafhankelijk maken met schone stroom
– Verhoog het waarde van je huis door investering in duurzame technologie

Esthetisch beeld

In de basis werken we met monokristallijn zonnepanelen, deze zijn opgebouwd uit meerdere cellen, 120 tot 144 cellen of nog meer. Oudere type panelen bestonden uit 60 of 72 cellen. De panelen hebben of een zilverkleur frame of een zwart geanodiseerd frame. Ook zijn er de fullblack volledig zwarte panelen welke vaak om esthetische redenen gekozen worden. Deze panelen zijn het minst storend op een zwart pannendak. Voor een plat dak is de keuze vaak minder belangrijk.

Vermogen van de zonnepanelen

Het vermogen van zonnepanelen drukken we uit in wattpiek (Wp). Dit betreft het maximale vermogen dat een zonnepaneel produceert onder de ideale omstandigheden.  Ieder paneel heeft een datasheet, daarin staat ook vermeld wat een zonnepaneel doet bij welke hoeveelheid instraling van de zon. W/m2 is de gemeten uitdrukking. In Nederland halen we hooguit 950W/m2 Soms even een piek van over de 1000W, maar nooit langdurig, De zon moet dus in de goede hoek staan, de temperatuur speelt ook een rol, en de panelen moeten schoon zijn. Zonnepanelen met een hoger vermogen kosten iets meer dan een paneel met een lager vermogen.

Zonnepanelen monteren

De montage van zonnepanelen is heel goed zelf te doen. Al kunnen we ons voorstellen dat niet iedereen dit aandurft. Je moet in veel gevallen geen hoogtevrees hebben, en je moet wel met stroom werken. Toch is het voor de handige Doe-het-zelver prima te doen.

Verschillende soorten zonnepanelen

Tegenwoordig zijn er aardig wat verschillende soorten zonnepanelen. De zonnepanelen welke tegenwoordig het meest verkocht worden zijn Mono Kristalijn en fullblack zonnepanelen.  Deze zijn weer onder te verdelen in Perc type zonnepanelen, Shingeld zonnepanelen en Glas-Glas Ieder heeft zijn bepaalde eigenschap. Glas-Glas zonnepanelen zijn sterker en blijven in de zomer koeler. Waardoor het rendement ietsje hoger ligt.

Waar worden de beste zonnepanelen gemaakt?

Het simpele antwoord op deze veel gestelde vraag is Oost-Azië, dat het zonneproductiecentrum van de wereld is geworden – Je zult merken dat de meerderheid van de top tien fabrikanten Chinees is. De binnenlandse productie van zonne-energie neemt echter toe in een poging om een ​​schone energie-economie te bevorderen en toeleveringsketens te versterken.

 

Snelle levering

SNELLE LEVERING

prijs garantie

SCHERPE PRIJZEN

betrouwbaar kopen

VERTROUWD KOPEN

support

PRIMA SUPPORT

Stel je eigen set samen

Probeer ook eens je eigen set samen te stellen met onze unieke systeemconfigurator.

De App van Solar Garant

Binnenkort komt onze App beschikbaar, houdt de site even in de gaten!

Solar Garant app

Koop nu met 0% btw zonnepanelen, omvormers, installatiemateriaal en montagemateriaal. Bekijk de voorwaarden 

Winkelwagen
Inloggen

No account yet?

Geachte bezoeker

Momenteel ondervinden we uitzonderlijke drukte. Dat betekent dat levertijden in bepaalde gevallen tot 2 weken kan oplopen. Ook telefonisch zijn we beperkt bereikbaar. Voor nodige vragen kunt u het beste een mail sturen. Ook zijn de meeste montagesystemen en onderdelen zeer slecht leverbaar. Bedankt voor uw begrip.
De waardering van solargarant.nl/shop/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 627 reviews.