Niet gecategoriseerd

Beste zonnepanelen voor je dak

De beste zonnepanelen

De beste zonnepanelen op de markt, lees er alles over

De beste zonnepanelen voor je huis of bedrijf vinden kan een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn heel veel verschillende merken zonnepanelen op de markt. In dit artikel zullen we bespreken wat de beste zonnepanelen fabrikanten zijn, en wie de beste zonnepanelen maakt.

Beste zonnepanelen voor een thuisinstallatie

Over het algemeen maken SunPower, LG en Panasonic de beste zonnepanelen op de markt in 2019 vanwege de hoge efficiëntie, concurrerende prijzen en 25 jaar garantie die elk merk biedt. Deze bedrijven combineren duurzaamheid en betrouwbaarheid met premium bescherming en eerlijke prijzen, waardoor ze de merken zijn met de beste beschikbare zonnepanelen. SunPower wordt ook algemeen beschouwd als een van de beste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld, met module-efficiëntie van bijna 23% of hoger. Ze zijn ook altijd recordhouder in efficiëntie geweest.

In bijna alle gevallen worden de beste zonnepanelen gemaakt met premium monokristallijn zonnecellen . Monokristallijn cellen worden gemaakt met een enkel kristal van silicium in plaats van veel aan elkaar gesmolten siliciumfragmenten, zoals het geval is met polykristallijn cellen. Dit betekent dat de cellen efficiënter zonlicht kunnen omzetten in elektriciteit, en ze hebben een slanke zwarte tint. Het is echter belangrijk om te onthouden dat premium zonnepanelen met monokristallijn cellen over het algemeen met een hoger prijskaartje komen.

 

Beste zonnepanelen gerangschikt op efficiëntie

De efficiëntie van een zonnepaneel is een maatstaf voor hoe goed een zonnecel het zonlicht omzet in elektriciteit. Alleen op basis van maximale module-efficiëntie, zijn hier de top vijf fabrikanten die de beste zonnepanelen maken:

Beste zonnepanelen op efficiëntie

Beste zonnepanelen gerangschikt op temperatuurcoëfficiënt

De temperatuurcoëfficiënt van een zonnepaneel is een maat voor hoeveel of weinig de productie van een paneel wordt verlaagd bij hoge temperaturen. Gebaseerd op de laagste temperatuurcoëfficiënt die beschikbaar is in een paneel, zijn hier de top vier van beste zonnepaneelfabrikanten:

Beste zonnepanelen op temperatuurcoëfficiënt

Beste zonnepanelen gerangschikt volgens materiaalgarantie

De materiaalgarantie van een zonnepaneel (of apparatuurgarantie) beschermt tegen uitval van apparatuur als gevolg van omgevingsfactoren of fabricagefouten. Gebaseerd op de langste materiaalgaranties die beschikbaar zijn bij solar bedrijven, zijn hier de top vijf van beste zonnepanelenfabrikanten:

  • LG  (25 jaar)
  • Panasonic (25 jaar)
  • Silfab  (25 jaar)
  • Solaria (25 jaar)
  • SunPower (25 jaar)

Zoals hierboven weergegeven, bieden alle vijf van de beste fabrikanten van zonnepanelen, gerangschikt op materiaalgarantie, dezelfde garantieduur, waardoor dit niveau van bedrijven zich onderscheidt. Ter referentie: de industrienorm voor plaatmateriaalgaranties is  10 jaar .

Wat zijn de beste zonne-energiefabrikanten vandaag? Welke fabrikanten maken de beste panelen?

Hoe kun je bepalen welke paneelmodellen van de beste bedrijven de juiste combinatie van prijs en kwaliteit bieden voor je eigen behoeften? Om dit probleem op te lossen, heeft Solar Garant de gedetailleerde technische specificaties doorzocht voor elk paneel dat is vervaardigd door de meest populaire bedrijven op de markt. En dankzij onze vele jaren ervaring, hebben we natuurlijk veel product kennis.

Op zoek naar de beste zonnepanelen die beschikbaar zijn in 2019? Bekijk ons zonnepanelen aanbod,

De top fabrikanten van zonnepanelen van 2019

Hoe Solar Garant de ranglijst van “beste zonnepanelen” ontwikkelde

Bij het zoeken naar de beste zonnepanelen voor je huis, moet je rekening houden met de prestaties, kwaliteit, duurzaamheid en garanties van een paneel Er zijn drie belangrijke technische specificaties die je kunnen helpen bij het nemen van een beslissing: paneelefficiëntie, temperatuurcoëfficiënt en de materiaalgarantie. Om onze ranglijst van de beste zonnepanelen te ontwikkelen, evalueerde Solar Garant deze statistieken voor alle zonnepanelen die worden aangeboden door de topfabrikanten op onze site.

 

Efficiëntie van zonnepanelen

De efficiëntie van zonnepanelen verwijst naar hoe goed een zonnepaneel zonlicht kan omzetten in bruikbare elektriciteit. Een hogere efficiëntie is beter, omdat dit betekent dat het zonnepaneel meer zonlicht vangt, dan het kan omzetten in elektriciteit. De beste zonnepanelen die momenteel op de markt beschikbaar zijn, zijn SunPower’s residentiële zonnepanelen uit de A-serie , die maximaal 22,8% efficiënt zijn.

Temperatuurcoëfficiënt

De temperatuurcoëfficiënt geeft weer hoe goed zonnepanelen zullen presteren in minder-dan-ideale omstandigheden. Zonnepanelen zijn net als elk ander soort elektronische apparatuur: ze werken het meest efficiënt wanneer ze koel worden gehouden (idealiter rond 25 ° C of 77 ° F). De temperatuurcoëfficiënt geeft je een idee van de prestaties van het paneel tijdens warme zomerdagen. Voor elke graad boven 25 ° C (of 77 ° F), zal de elektriciteitsproductie van uw zonnepaneel afnemen met de temperatuurcoëfficiënt. Een lagere temperatuurcoëfficiënt is beter.

Bijvoorbeeld, het LG350Q1C-A5-  model van LG  heeft een temperatuurcoëfficiënt van -0,3% / ° C. Dit betekent dat als de temperatuur van een zonnepaneel met een graad Celsius stijgt (van 25 ° C tot 26 ° C), de elektriciteitsproductie daalt met 0,3%. Als de temperatuur tien graden Celsius stijgt tot 35 ° C (of 95 ° F), produceert het paneel drie procent minder elektriciteit. Hoewel 95 ° F je misschien hoog lijkt, onthoud dan dat het oppervlak van je dak veel heter kan worden dan de lucht eromheen als de zon erop schijnt.

Materiaalgarantie

Of je nu een nieuwe tv, een auto of zonnepanelen voor je dak koopt, je ​​mag verwachten dat de fabrikant achter zijn product staat met een sterke garantie. De materiaalgarantie van een zonnepaneel (ook wel de product- of apparatuurgarantie genoemd) beschermt je tegen uitval van zonnepanelen als gevolg van fabricagefouten of milieuproblemen.

De meeste fabrikanten bieden een materiaalgarantie van ten minste 10 jaar, maar de beste fabrikanten van zonnepanelen staan ​​garant voor apparatuurstoringen gedurende 15 of zelfs 25 jaar. Veel van de fabrikanten in onze ranglijst bieden een materiaalgarantie van meer dan 10 jaar.

Houd er rekening mee dat zonnepanelen, hoewel ze niet in deze beoordeling zijn opgenomen, ook een prestatiegarantie van 25 jaar hebben. Fabrikanten garanderen doorgaans dat hun panelen aan het einde van die garantieperiode elektriciteit produceren bij 80-90% van hun oorspronkelijke output.

Hoe jij de beste prijs voor je zonnepanelen kunt vinden

Als je de beste zonnepanelen op de markt wilt, ga je een hogere prijs betalen. De hierboven genoemde panelen kregen onze hoogste rangorde, maar de “beste” zonnepanelen zijn niet altijd de juiste voor  je huis. Als het dak klein is en je niet veel ruimte hebt voor een PV-systeem, kun je door te investeren in de meest efficiënte, best presterende panelen de prestaties leveren die je nodig hebt. Als je echter voldoende ruimte hebt voor een groter systeem, kun je met iets minder efficiënte panelen de prestaties genieten die je nodig hebt tegen een meer concurrerende prijs.

Kom je er niet uit ? laat ons je helpen.