Jinko Zonnepanelen

Jinko zonnepanelen van JinkoSolar Holding Ltd. Één van de grootste en meest innovatieve fabrikanten van zonnemodules ter wereld, heeft onlangs aangekondigd dat het een nieuwe serie ultra-efficiënte 2021 Flagship Tiger Neo-modules heeft gelanceerd.

De nieuwe Jinko Tiger Neo maakt gebruik van N-type TOPCon-technologie met verdere verbeteringen in prestaties, vermogen, energiedichtheid en betrouwbaarheid. Dit Jinko zonnepaneel levert een maximaal uitgangsvermogen van maximaal 620 W in massaproductie, met een ultrahoge conversie-efficiëntie van maximaal 22,30%. Hiermee is dus een nieuwe generatie Jinko zonnepanelen geboren.

Jinko zonnepanelen

Betere energieopwekkingsprestaties met JinkoSolar

De Jinko zonnepanelen maken gebruik van N-type TOPCon-technologie, ontwikkeld door  JinkoSolar en biedt circa 5% tot 6% meer efficiëntie dan mono PERC en ongeveer 3% tot 4% meer energieopwekking.

De nieuwe Tiger Neo-modules worden in massa geproduceerd uit 182 mm-wafels en beschikken over Multi-Busbar (MBB) en half-cut-celtechnologie om het interne weerstandsverlies te verminderen, en het verbeterde ronde soldeerstripontwerp verhoogt de optische versterking, zodat de module een ultrahoge efficiëntie van tot 22,30%.

Hogere bifaciale factor

De bifaciale factor van de JinkoTiger Neo tot 85% is een groot voordeel vanwege de 5% tot 15% hogere energieopbrengst in vergelijking met conventionele P-type bifaciale modules tijdens zijn levensduur. Een hogere bifaciale factor verbetert ook de stroomopwekkingscapaciteit en de efficiëntie van de stroomopwekking.

Lagere degradatie en langere garantie met

Dankzij minder LID- en LeTID-risico’s biedt JinkoSolar een toonaangevende lineaire vermogensgarantie van 30 jaar. Er wordt beweerd dat de degradatie in het eerste jaar minder dan 1% is en dat het vermogen na 30 jaar gegarandeerd niet minder is dan 87,40% van het nominale vermogen.

Lagere temperatuurcoëfficiënt

De Jinko Tiger Neo-module heeft een lagere temperatuurcoëfficiënt van -0,30% / ℃ vergeleken met -0,35% / voor het P-type, waardoor deze duurzamer is om bestand te zijn tegen extreme en hoge temperaturen. De prestaties bij weinig licht en de kleine stralingshoek verlengen de generatieperiode van het paneel gedurende de dag. Door de voordelen van lage temperatuurcoëfficiënt, lage degradatie en hoge bifaciale factor te combineren, is de jaarlijkse energieopbrengst 3% hoger dan die van reguliere P-type bifaciale modules.

Met hogere efficiëntie, hogere bifaciale factor, lagere degradatie, lagere werktemperaturen en betere prestaties bij lage straling, wordt JinkoSolar’s toonaangevende N-type TOPCon-technologie aangeprezen als de industriële mainstream-technologie van de volgende generatie na de mono PERC.

Met betrekking tot de opbrengstpercentages en productiekosten van het N-type blijft JinkoSolar zijn concurrenten voor, dankzij zijn technische doorbraken in procestechnologie.

Dhr. Kangping Chen, Chief Executive Officer van JinkoSolar Co., Ltd., merkte op: “De wereldwijde PV-markt betreedt een nieuw tijdperk van energieopwekking met een ongekende snelheid. De noodzaak om verschillende scenario’s voor energietoepassingen aan te pakken en de urgentie van de overheid en verschillende industrieën voor energietransformatie hebben de vraag naar zonne-energie naar een nieuw niveau getild. De nieuwe vlaggenschipserie van Tiger Neo is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van grootschalige nutsvoorzieningen, industriële en commerciële gedistribueerde opwekking en residentiële toepassingen. Door de voordelen van de N-type TOPCon-technologie kunnen klanten investeren in efficiëntere, betrouwbaardere en winstgevendere PV-systemen. Wij zijn van mening dat de Tiger Neo-modules nieuwe industriestandaarden zullen blijven stellen,

Over JinkoSolar Holding Co., Ltd.

 

Jinko zonnepanelen of JinkoSolar (NYSE: JKS) is een van de grootste en meest innovatieve fabrikanten van zonnepanelen ter wereld. JinkoSolar distribueert zijn zonneproducten en verkoopt zijn oplossingen en diensten aan een gediversifieerd internationaal klantenbestand van nutsbedrijven, commerciële en residentiële klanten in China, de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Chili, Zuid-Afrika, India, Mexico, Brazilië, de Verenigde Staten Arabische Emiraten, Italië, Spanje, Frankrijk, België en andere landen en regio’s. JinkoSolar heeft vanaf 30 juni 2021 een verticaal geïntegreerde productwaardeketen voor zonne-energie opgebouwd, met een geïntegreerde jaarlijkse capaciteit van 27 GW voor monowafers, 12 GW voor zonnecellen en 31 GW voor zonnepanelen.

JinkoSolar heeft wereldwijd 9 productiefaciliteiten voor Jinko zonnepanelen, 22 overzeese dochterondernemingen in Japan, Zuid-Korea, Vietnam, India, Turkije, Duitsland, Italië, Zwitserland, Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Chili, Australië, Portugal, Canada, Maleisië, VAE, Hong Kong en Denemarken en wereldwijde verkoopteams in China, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Bulgarije, Griekenland, Oekraïne, Jordanië, Saoedi-Arabië, Tunesië, Marokko, Zuid-Afrika, Costa Rica, Colombia, Panama, Kazachstan, Maleisië, Myanmar, Sri Lanka, Thailand, Vietnam, Polen en Argentinië, per 30 juni 2021.

 

Ga voor meer informatie over Jinko zonnepanelen naar: www.jinkosolar.com

Of bekijk het huidige aanbod bij ons