APSystems micro inverters Een mooie schaduw oplossing voor zonnepanelen

APSystems (APS) Micro inverters voor daken met schaduw of verschillende oriëntatie hoeken. APS heeft Met deze micro inverters de zaken goed doordacht. Het systeem is er flexibel en behoorlijk robuust. Solar Garant heeft al enige jaren APS systemen draaien en zijn tot nog toe werkend zonder problemen.

Toepassing APSystems Micro inverters

Op systemen met de APS YC500i kunnen op 1 ‘trunk kabel’ maximaal 14 panelen worden aangesloten, Dus kunnen er ( 7 dubbele omvormers) per kabel worden geïnstalleerd.
Indien er meer panelen zijn, dan kan dit worden verdeeld over meerdere groepen en/of fasen. Bij grote installaties kan iedere kabel worden gezekerd met 16 Amp en daarna worden doorverbonden om dan met een zwaardere kabel op de meter kast te worden aangesloten.

Bij Systemen met de YC1000 kunnen er op 1 ‘trunk kabel’ maximaal 12 omvormers worden geplaatst (48 panelen) voor de zekering.

APSystems DS3-L

Over APS of APSystems

APSystems (Altenergy Power Systems) opgericht in 2009 in Silicon Valley in Amerika. Sindsdien zijn er wereldwijd verschillende vestigingen geopend en heeft men de productie geheel in eigen hand.

APS of APSystems heeft zich intussen ontwikkeld tot de nummer 2 wereldwijd in Micro Inverter leveringen voor zonnepanelen installaties.

Na marktleider te zijn in Australië en China (in beide landen >85% marktaandeel) en tweede in de ranglijst in de USA betreedt APSystems nu de Europese markt vanuit het Europese hoofdkantoor in Nederland.

Prettig is daarbij dat we hier over bewezen technologie spreken en het stadium van kinderziekten al lang voorbij is.

Voordelen Micro Omvormers:

 • Bij gedeeltelijke schaduw leveren alleen de beschaduwde panelen minder opbrengst. Dus eeen invloed op de andere zonnepanelen.
 • Alle verschillende dak hoeken en dak oriëntaties zijn beiden in 1 systeem te gebruiken.
 • Vervuilde panelen hebben geen invloed op de schone panelen.
 • Bij ongelijke veroudering van panelen is er geen invloed van 1 paneel op het geheel.
 • De tolerantie van de panelen is niet van invloed. Ieder paneel draagt bij wat hij kan, onafhankelijk van de anderen.
 • Geen geluid of warmte producerende apparaten in huis.
 • Geen hoge gelijkspanning op het dak, voor een grotere veiligheid.
 • De mogelijkheid om verschillende panelen te gebruiken

APS modellen reeks

APS DS3 micro omvormer: 1 unit met 2 aansluitingen voor 2 panelen en 2 individuele regelingen en monitoring per paneel.

APS YC1000 3 fasen micro omvormer: 1 unit met 4 aansluitingen voor 4 panelen en individuele monitoring

APS ECU-3 en de APSystems ECU-3Z monitoring unit: Simpel, snel en compleet.

Meer info vindt je op apsmicroinverter.nl

 

 • KRACHTIG

  APsystems Micro-omvormertechnologie maximaliseert de stroomopwekking voor elke module in de PV-array, waardoor de systeemefficiëntie tot 20 procent wordt verhoogd in vergelijking met conventionele “string” systemen

 • SLIM

  In combinatie met de APsystems Communicator en APsystems Monitor, kunt u met de APsystems Micro-omvormer de prestaties van elke module in uw PV-array volgen via elk apparaat met internettoegang.

 • KOSTENEFFICIËNT

  Een enkele  DS3 micro-omvormer kan twee PV-modules aan, waardoor de installatie- en systeembalans kosten aanzienlijk worden verlaagd. Onze vierde generatie YC1000 verwerkt 3 of 4 modules per eenheid, waardoor grootschalige, driefasige commerciële zonne-energie tegen een ongekende prijs mogelijk is.

 • VEILIG

  Micro-omvormers van APsystems zijn rechtstreeks verbonden met de laagspannings-DC-module, waardoor de veiligheid van huiseigenaren wordt verbeterd en de mogelijkheid van “vlamboog”-branden met hoog voltage wordt geëlimineerd. Alle producten van APsystems ondergaan strenge fabriekstests, evaluaties en veld tracking, en hebben een ontwerplevensduur van 25 jaar.

Over APSystems

APS werd in 2010 opgericht in Silicon Valley en is uitgegroeid tot een wereldleider in de ontwikkeling, productie en marketing van MLPE-producten (module-level power electronics) op basis van zijn zonnetechnologie. De mede-oprichters van het bedrijf, President en CEO Dr. Zhi-Min Ling en Chief Technology Officer Dr. Yuhao Luo, hebben beiden ervaring in de halfgeleider- en fotovoltaïsche industrie en hebben leidinggevende functies bekleed bij Xilinx en Solaria Corp.

Binnen ongeveer twee jaar lanceerde APsystems zijn eerste enkele en duo-micro-omvormerproducten. Later lanceerde het bedrijf de YC1000, de eerste native driefasige quad-micro-omvormer, daarna de dubbele micro-omvormer YC600 met RPC-functie en de QS1-micro-omvormer.

In 2016 trad Olivier Jacques in dienst bij APS als vice-president. Met ervaring in veel hightech-industrieën, waaronder leidinggevende functies bij Enphase Energy en Samsung Electronics, speelde Jacques een belangrijke rol bij het verhogen van de inkomsten, het ontwikkelen van verkoopkanalen, het lanceren van een nieuw productplatform en het herpositioneren van het bedrijf als een oplossing met toegevoegde waarde aanbieder.