zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen, alle informatie over zonnepanelen

Zonnepanelen kopen is een term waar het vaak mee begint in het oerwoud van aanbieders en informatie. Wat komt er nu bij kijken om tot de aankoop van zonnepanelen over te gaan. Wij van Solar Garant doen al sinds 2006 in zonnepanelen. Door de jaren heen hebben zich vele merken en spelers in de markt weten te wurgen.

Alleen in China al zitten circa 2600 fabrikanten. En dan alle overige landen op de wereld nog. Wij zijn goed op de hoogte welke merken betrouwbaar en  financieel gezond zijn. Zonnepanelen zijn in drie hoofdgroepen in te delen, namelijk het lowbudget paneel, De standaard klasse en de high-end zonnepanelen. We zullen een zo goed mogelijk overzicht geven om de juiste keuze te maken bij het kopen van zonnepanelen. Nu komt natuurlijk de vraag welke zonnepanelen kopen!

Welke zonnepanelen kopen en wat is betrouwbaar

Zoals we eerder aangaven zijn er heel veel fabrikant. We zullen hier een filtering maken zodat de keuze een stuk makkelijker wordt. Van alle Chinese fabrikanten blijven er een 30 tal over welke oké zijn. Deze 30 filteren we naar de top producenten in China.

Alleen producenten welke het gehele productieproces in eigen huis hebben, van grondstof tot volwaardig zonnepaneel, spelen een rol. Er zijn genoeg fabrikanten welke kant-en-klare cellen inkopen van andere fabrikanten. En helaas komt het ook voor dat er dan de zogenaamde B-grade cellen verwekt worden. Dit zijn cellen met mankementen, zoals micro-cracks of andere afwijkingen, “welke vaak met het blote oog niet te zien zijn”. Als we uitgaan van fabrikanten die het hele proces in handen hebben, blijven er nog een 10 stuks grote spelers over. Dit zijn dan ook gelijk de grootste producenten ter wereld.

Overzicht voor betrouwbaar zonnepanelen kopen

We benoemen hier enkel de Chinese fabrikanten. Andere niet Chinese merken welke o.a. door ons aangeboden worden, behoren tot de standaard klasse en de high-end zonnepanelen. Ook JA Solar en Longi behoren tot het standaard segment.

TRINA  Solar

Trina zonnepanelen of genaamd Trina Solar is de tweede grootste fabrikant van zonnepanelen ter wereld en absoluut een van de marktleiders in Europa. Deze Chinese reus heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van maar liefst 2.4 GW.

Trina Solar is opgericht in 1997 en sinds 2006 beursgenoteerd in New York. Daarmee is dit een van de grootste zonnepanelen fabrikanten én is ook financieel de meest gezonde. In een rapport van Barclays Bank werd Trina Solar dan ook aangewezen als de meest waarschijnlijke partij om bij de consolidatieslag in de solar markt als winnaar uit de bus te komen. Deze zonnepanelen kopen? Zie onze Trina zonnepanelen

JA Solar zonnepanelen

JA Solar gepassioneerd over innovatie, kwaliteit en klantenservice.
JA Solar  Co., Ltd. is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige zonne-energie producten die zonlicht in elektriciteit voor residentiële, commerciële en- grootschalige elektriciteitsproductie omzetten. 

JA Solar werd opgericht op 18 mei 2005, en was beursgenoteerd op de NASDAQ (NASDAQ: JASO) op 7 februari 2007. Tegen 2010, had JA Solar zich stevig  gevestigd als leider in solar cel productie en verzendingen.

Zie voor meer info over JA Solar

Jinko Solar

JinkoSolar (NYSE: JKS) is een van de grootste en meest innovatieve fabrikanten van zonnepanelen ter wereld. JinkoSolar heeft vanaf 30 september 2020 een verticaal geïntegreerde productketen voor zonne-energie opgebouwd, met een geïntegreerde jaarlijkse capaciteit van 20 GW voor monowafers, 11 GW voor zonnecellen en 25 GW voor zonnepanelen.

Website JINKO

LONGI SOLAR

LONGi leidt de zonne-PV-industrie naar nieuwe hoogten met productinnovaties en geoptimaliseerde energie-kostenverhouding met baanbrekende monokristallijne technologieën. LONGi levert jaarlijks meer dan 30 GW aan hoogrenderende zonnewafels en -modules, ongeveer een kwart van de wereldwijde marktvraag. LONGI wordt erkend als ‘s werelds meest waardevolle zonnetechnologiebedrijf met de hoogste marktwaarde. Innovatie en duurzame ontwikkeling zijn twee van de kernwaarden van LONGI. Deze fabrikant is opgericht in 2000.

website Longi

DMEGC Solar Energy

is een relatief jong onderdeel van DMEGC Magnetics en is in korte tijd met de fabricage van zonnecellen en -panelen een begrip geworden in de wereld van de zonne-energie. Door voortdurende innovatie en een consistente focus op kwaliteit en duurzaamheid worden de producten van DMEGC Solar door installateurs en gebruikers steeds meer op waarde geschat.

website DMEGC

Garanties op het kopen van zonnepanelen

Iedere producent geeft garanties op zonnepanelen, maar wat als een fabrikant failliet gaat? Dan is het einde oefening.

Juist daarom is het zo belangrijk om een betrouwbaar product te kopen met maximale garanties. Want verschillen zijn er namelijk:

  • 10,12 of 15  jaar product garantie.
  • 25 of 30 jaar opbrengst garantie
  • met of zonder herverzekering

Alleen de betere fabrikanten onderscheiden zich met herverzekerde panelen en langere opbrengst garanties.

zonnepanelen kopen garantie

Let op bij het kopen van zonnepanelen

Niet alleen de fabrikant is een belangrijke factor. Zonnepanelen kopen doe je bij een betrouwbare leverancier met goede recensies en welke het liefst al zo lang mogelijk bestaat. Als je bij de aankoop van zonnepanelen rekening houdt met al deze gegeven informatie kan je niet mis gaan. Bij Solar Garant kun je ook betrouwbare zonnepanelen kopen.

Tot het top segment behoren LG, Meyer-burger, AEG, REC

Ook op Solar Magazine vind je zeer veel informatie

Dus bij aankoop altijd letten op de onderstaande punten.

  1. Het merk zonnepaneel
  2. De garanties
  3. Certificaten
  4. Waar je ze koopt