zonnepanelen

JA Solar zonnepanelen

JA Solar

JA Solar zonnepanelen aantrekkelijk voor Nederland

JA Solar zonnepanelen zijn hoogwaardige pv-modules welke vervaardigd worden in China. In China zitten circa 2650 fabrikanten die zonnepanelen vervaardigen. Lang niet alle fabrikanten kunnen voldoen aan de certificering en huidige normen. Van al deze fabrikanten in China blijven er slechts 2 handen vol goede en betrouwbare producenten over. JA Solar is daar één van. Naast JA Solar zijn er ook de spelers: Trina, Suntech, Jinko, Canadian Solar

JA Solar is een zeer stabiele speler welke nog nooit echt problemen heeft gehad zowel financieel als productief. In tegenstelling tot vele andere partijen is JA Solar beter ingespeeld op de Nederlandse markt.

Het product aanbod van JA Solar

Een zeer breed aanbod in zonnepanelen is JA Solar wel toevertrouwd. Zo hebben ze vele varianten in zonnepanelen en ook verschillende technieken. Op dit moment wordt er veel met de half-Cell techniek gewerkt.

Half-Cell techniek

Dit zijn Zonne-cellen opgedeeld in 2 helften (de half-Cell) feitelijk wordt er over een 120 cells paneel gesproken. Dit is zeg maar tegenhanger van de standaard 60 cells panelen. Deze zonnepanelen kunnen goed over weg met alle reguliere omvormers, optimizers en micro-inverters.

De PERC techniek

Een veel gebruikte term. PERC staat voor (Passivated Emitter and Rear Cell). Verschillende fabrikanten werken inmiddels met deze techniek, maar JA is de patenthouder.

Glas-Glas techniek of Glass-Glass.

JA SOlar produceert ook unieke Glass-Glass zonnepanelen. De meeste standaard zonnepanelen hebben een kunststof backsheet (achterplaat). Hierop liggen de cellen tussen 2 lagen EVA folie. Daaroverheen ligt dan de glasplaat. Het geheel wordt ingesloten in een Aluminium frame. Bij Glas-Glas heeft het paneel ook aan de achterzijde een glasplaat. Dit heeft als grote voordeel dat het zonnepaneel sterker is en minder warm wordt. Warmte heeft altijd negatieve invloed op het rendement van zonnepanelen.

Samenwerking met SolarEdge

JA Solar heeft een unieke samenwerking met Solar Edge. Ze produceren zonnepanelen met integrerende optimizers. De optimizer zit al verwerkt achter op het paneel. Dit heeft als voordeel dat men sneller en installatie kan doen als er voor een SolarEdge systeem gekozen wordt.

Geen miskoop met JA Solar zonnepanelen

Solar Garant verkoopt en installeert al jaren JA Solar zonnepanelen. Onze eerste installatie met JA Solar was in 2009 alweer 10 jaar geleden. En hoewel de vermogens toen rond de 225 Wp lagen doen ze nog steeds hun best.

Meer informatie is te vinden op JA Solar