Niet gecategoriseerd

Energie opslag zonnepanelen

energie opslag

Energie opslag voor zonnepanelen

Energie opslaan met zonnepanelen is wellicht de volgende stap. Massaal worden er dagelijks zonnepanelen geïnstalleerd. Energie opslag is dan ook steeds vaker een interessante gedachte. Je eigen stroom opslaan  in accu’s of een elektrische auto. Tegenwoordig is er veel mogelijk om je eigen opgewekte energie op te slaan. Het Net wordt steeds zwaarder belast door de opgewekte zonne-energie. Netwerkbeheerders zijn druk bezig om hun netwerk te verzwaren op plaatsen waar nu al problemen ontstaan. Het komt voor dat complete wijken zonder stroom zitten, omdat er in die wijk zoveel energie opgewekt wordt dat het netwerk dit niet aankan.

Energie opslag als alternatief voor salderen.

Het salderen van stroom is een veel besproken onderwerp in Nederland. Logisch want iedereen met zonnepanelen wil graag weten waar ze aan toe zijn. Tot nog toe is het op zich nog steeds goed geregeld in Nederland.  Maar het feit blijft dat als je meer stroom opwekt dan je verbruikt, je niet onbeperkt kan salderen.  Als je boven een bepaald opgewekte opbrengst komt betalen energie leveranciers het kale leveringstarief. Dat is ongeveer momenteel tussen de 7 en 9 cent. Om dan nog een reële vergoeding te krijgen moet je zoveel mogelijk panelen plaatsen en proberen zoveel mogelijk op te wekken. Niet voor iedereen haalbaar.

Wel of geen energie opslaan ?

Nu komt de vraag: Wel of geen energie opslag? Hoe denken wij hierover. Op internet zien we mondjesmaat hier en daar wat producten verschijnen voor energie opslag. Ook op onze webwinkel zijn deze te vinden. Bijna iedere grote fabrikant biedt wel een oplossing.

Een aantal merken: SMA, Growatt, Tesla, LG Chem, Varta, Siemens, SolarEdge, ZCS, Fronius, Onze gedachte op dit moment. Wij denken dat het op dit moment nog te duur is in verhouding. Accu,s halen nog niet de leeftijd die ze moeten garanderen. De aanschaf is behoorlijk duur. En 100% je eigen stroom afdekken gaat zeer lastig worden, Wij vinden dat de techniek sterk verbeterd moet worden, en dat gebeurt ook zeker. Maar zolang je nog een vergoeding voor je opgewekte stroom krijgt, zeggen wij wacht nog maar even.

Een open en eerlijk advies van Solar Garant.