zonnepanelen

zonnepanelen voor de boot.

Zonnepanelen voor de boot

Zonnepanelen voor de boot. Met het mooie weer in het vooruitzicht gaan vele watersport liefhebbers weer massaal het water op.  Een beetje extra stroom aan boord is dan geen overbodige luxe. En wat als je langer van huis blijft ? Niet overal is walstroom, en dan zou het mooi zijn dat je met eigen stroom één of meerdere nachten kan overbruggen. Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn er ook voor de boot mooie oplossingen.

Zonnepanelen voor de boot

Flexibele zonnepanelen voor de boot

Flexibele zonnepanelen zijn zeer geschikt als zonnepaneel op de boot. Ze zijn zo ontworpen dat ze toch robuust zijn en tevens beloopbaar.  Er zijn meerdere merken flexibele zonnepanelen maar wij geloven als het om flexibele zonnepanelen gaat maar in 1 merk namelijk SUNBEAM. SUNBEAM flexibele zonnepanelen zijn de meest robuuste zonnepanelen voor op de boot. De SUNBEAM zonnepanelen worden gemaakt in Zweden en er wordt gebruik gemaakt van SunPower cellen. SunPower is wereld recordhouder in efficiëntie van zonnecellen. SunPower zonnepanelen worden ook gebruik bij reguliere installaties op woningen en bedrijfsgebouwen. SunPower is een Amerikaanse top producent.

Het Flexibele SUNBEAM zonnepaneel

SUNBEAM flexibele zonnepanelen  zijn er in verschillende maten en vermogens. Er zijn mogelijkheden meerdere panelen te koppelen en deze mooi te verdelen over het aanwezige oppervlak. De SUNBEAM panelen zijn tevens als test winnaar het beste uit te tests gekomen. Kijk ook eens bij het assortiment kleine zonnepanelen welke wij aanbieden.

  • SUNBEAM zonnepanelen hebben zeer kleine afmetingen dankzij de recordhoudende hoogefficiënte zonnecellen van SunPower.
  • Onafhankelijke testen beoordelen de zonnecellen als absolute winnaar als het gaat om daadwerkelijke opbrengst.
  • Gespecialiseerde modellen met een uniek design en veelzijdige toepassingen voor de veeleisende gebruiker.
  • NIEUW – De Tough modellen voegen Double UV bescherming toe aan onze flexibele zonnepanelen.

Victron zonnepanelen voor de boot

Ook Victron is een grote en bekende speler als het gaat om off-grid producten en zonnepanelen voor de boot, of camper en caravan. Victron heeft kleine tot middelgrote zonnepanelen welke normaal gefabriceerd zijn met een frame of omlijsting.

De Victron zonnepanelen zijn beter geschikt voor vlakke ondergronden. De vermogens zijn leverbaar van 18 tot dik 200 Wattpiek per paneel. Victron heeft ook een ruim assortiment in laadregelaars en omvormers. Victron wordt heel veel toegepast in de watersport maar ook in de professionele vaart en offshore industrie.

Waarom zonnepanelen voor de boot kopen

Met je eigen stroom aan boord opgewekt met zonne-energie ben je minder of helemaal onafhankelijk van externe walstroom. Of gebruik het ter ondersteuning van bepaalde elektrische apparatuur.