Toont alle 2 resultaten

Meyer Burger

Er bestaan veel fabrikanten in zonnepanelen maar Meyer Burger is anders. Meyer Burger onderscheidt zich dankzij de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Deze technologie hebben zij verder ontwikkeld en efficiënter gemaakt. De ingenieurs hebben daarbij verschillende siliciumlagen met elkaar gecombineerd en zo een unieke celstructuur gecreëerd.

De HJT-cellen van Meyer Burger nemen duidelijk meer zonne-energie op dan de traditionele cellen. Daarenboven stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel. En dat ook bij weinig zonlicht, bijvoorbeeld wanneer het bewolkt is.

De verbinding van de cellen door hun gepatenteerde SmartWire-technologie (SWCT™) zorgt voor nog meer efficiëntie. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen hierbij de schaduwwerking op de zonnecellen met tot wel 30%. De zonnepanelen nemen op deze manier meer energie op en produceren langer stroom. Dit zorgt voor een merkbaar meer vermogen per oppervlak op het dak. Maar dat is nog niet alles!

SWCT™ verbetert ook de stabiliteit van de cellen en zorgt ervoor dat de zonnepanelen minder gevoelig zijn voor microscheuren, één van de meest voorkomende oorzaken van energieverlies bij zonnepanelen.