energie

Dalende zonnepaneel prijzen

daling zonnepaneel prijzen

Geld verdienen met dalende zonnepaneel prijzen

Dalende zonnepaneel prijzen. Het jaar 2018 was weer een jaar vol zonnige dagen. Al deze zonnige dagen hebben weer flink bijgedragen tot mooie opbrengsten met zonnepanelen. Heb je zelf al enkele jaren zonnepanelen? dan zal het jou zeker zijn opgevallen. De verdiensten en opbrengsten zijn aantrekkelijk. Zonnepanelen brengen gemiddeld 0.18 cent per kWh uur op. Dit staat gelijk aan de huidige stroomprijs. Een aantal jaar geleden was dit nog 0.24 cent per kWh.

De energie prijzen zijn gedaald de laatste jaren, maar ook de zonnepaneel prijzen zijn gedaald.

Daling zonnepaneel prijzen

Zonnepanelen hebben wispelturige jaren gekend. De fabricage van zonnepanelen wordt steeds efficiënter en grootschaliger. Dit heeft als voordeel dat ze ook steeds goedkoper worden. De dalende zonnepaneel prijzen waren en zijn afhankelijk van vele factoren zoals:

  • Vraag en aanbod
  • Importheffingen
  • landelijke reglementen
  • Salderingsregeling

Zonnepanelen prijzen 20 jaar geleden en nu.

Circa 20 jaar geleden betaalde men voor zonnepanelen omgerekend circa €6,00 per Wattpiek. Een korte toelichting. Een zonnepaneel wordt aangeduid in Wattpiek vermogen (Wp). Een volledig zonnepanelen systeem kun je ook omrekenen in Wp vermogen.

Dus 20 jaar geleden koste een gemiddeld systeem van bijvoorbeeld 10 panelen met een vermogen van 150Wp  totaal 1500WP  €9000.

€9000? Jip voor 1500Wp  €9000. Dat kon dan ook praktisch alleen met de toen geldende subsidies en voor velen onbetaalbaar. In vergelijking met nu. Een setje van 6 zonnepanelen van 250Wp is ook weer 1500Wp  kost circa € 1500.

De btw op zonnepanelen

Dus je weet nu dat zonnepanelen zeer aantrekkelijk zijn in prijs. Gemiddeld een €1 per Wp. Maar tevens kun je als particulier ook nog de btw terug ontvangen.  Ja en dan is subsidie al niet meer meer nodig. Zonnepanelen zijn nu betaalbaarder dan ooit en zijn in enkele jaren terugverdiend.

Btw TIP

Iedereen die in het verleden heeft geïnvesteerd in zonnepanelen heeft ook nu nog recht op btw teruggave, neem daarvoor contact op met de leverancier waar je ze destijds gekocht hebt. Ik hoop wel dat deze nog bestaat want er zijn heel wat bedrijven gekomen en gegaan helaas. Solar Garant heeft met 100% zekerheid alle facturen en opdrachten veilig in archieven opgeslagen. Op ons kun je rekenen. We krijgen dus ook steeds vaker de vraag bij oudere installaties of we de factuur even kunnen mailen. En dat doen we met liefde.

Zonnepanelen Huren?

Wij geloven daar niet in. Waarom zou je zonnepanelen huren en dan ook nog bij een energiemaatschappij. Door de lage prijzen zijn zonnepanelen erg aantrekkelijk. Huren is meestal voor de verhurende partij een winstpakker. Maar voor jou als huurder betaal je op termijn veel meer, en laat je dus geld liggen. Het is en blijft een persoonlijke keuze.

Kijk voor actuele prijzen on assortiment of laat je informeren door ons.