Tier 1 zonnepanelen

De levensduur van een zonnepaneel is ruim 25 jaar en de kostencomponent van zonnepanelen is het duurste ondeerdeel in een PV-installatie en kost maar liefst 40% van de totale projectkosten. Bij het investeren in zonnepanelen moet men de juiste zonnepanelen selecteren om ervoor te zorgen dat hij de verwachte stroom- en energieproductie krijgt gedurende de levensduur van het project.

De meeste huiseigenaren zijn verward in de selectie van zonnepanelen. De meest gestelde vragen bij het kiezen van een zonnepaneel zijn de volgende.

  1. Wat is de levensduur van een zonnepaneel? Welke garanties en garanties bieden fabrikanten van zonnepanelen?
  2. Als er tijdens de levensduur van het project een probleem is met de productie van zonne-energie, wat zijn dan de kansen dat de fabrikant de garantie zal nakomen?
  3. Welk merk zonnepaneel zal tijdens de levensduur van het project meer stroom produceren?
  4. Hoeveel meer moet ik uitgeven aan een kwalitatief goed zonnepaneel?

Het korte antwoord op bovenstaande vraag is dat zonnepanelen grofweg worden ingedeeld in Tier 1 zonnepanelen, Tier 2 en Tier 3. Tier 1 zonnepanelen zijn betrouwbaarder en het is aan te raden om ze aan te schaffen.

tier 1 zonnepanelen

Zonnepanelen worden gemaakt met behulp van zes hoofdcomponenten en met uiterste nauwkeurigheid geassembleerd in geavanceerde productiefaciliteiten. Deze zes componenten zijn aansluitdoos, achterblad, inkapselende EVA-film (ethyleenvinylacetaat), zonnecellen, gehard glas en aluminium frame. Veel bekende fabrikanten van zonnepanelen zijn verticaal geïntegreerd, wat betekent dat één bedrijf alle hoofdcomponenten levert en produceert die worden gebruikt om een ​​zonnepaneel te maken, inclusief de siliciumstaven en wafels die worden gebruikt om de zonnecellen te maken. Door dit te doen kan de fabrikant ervoor zorgen dat er geen kwaliteitsverlies optreedt in de belangrijkste componenten die worden gebruikt om een ​​zonnepaneel te vervaardigen.

Veel fabrikanten van zonnepanelen assembleren echter ook zonnepanelen met behulp van externe onderdelen, waaronder zonnecellen, polymeer achterblad en ingekapselde EVA-film. Helaas is het voor de fabrikant erg moeilijk om de kwaliteit van de ingekochte producten te controleren.

Op basis van hoe de belangrijkste componenten worden verkregen en geassembleerd, worden zonnepanelen grofweg ingedeeld in Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Een van de belangrijkste verschillen tussen de verschillende lagen zonnepanelen is gebaseerd op het fabricageproces. Hoe meer automatisering, hoe kleiner de kans op menselijke fouten. Door meer verticaal geïntegreerd te zijn, worden alle kwaliteitsgerelateerde problemen bij inkoop en productie verminderd. Tier 1 zonnepanelen worden beschouwd als premium kwaliteit.

Wat bieden Tier 1 zonnepanelen?

Tier 1-zonnepanelen gebruiken de beste kwaliteit silicium om zonnecellen te produceren. Hoe hoger het siliciumgehalte, hoe beter het zonnepaneel zal presteren. Bovendien beheersen Tier 1-fabrikanten het fabricageproces met behulp van geavanceerde robotprocessen, waardoor menselijke fouten in het fabricageproces worden geminimaliseerd of geëlimineerd. Ze investeren ook veel in onderzoek en ontwikkeling om aan de top te blijven. Deze fabrikanten zijn verticaal geïntegreerd, dat wil zeggen dat ze de neiging hebben om alle belangrijke componenten die in een zonnepaneel worden gebruikt, zelf te vervaardigen. Ze hebben doorgaans een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 1 GW en leveren al meer dan 5 jaar zonnepanelen.

Tier 1-fabrikanten gebruiken materialen van de beste kwaliteit om een ​​zonnepaneel te produceren, vandaar dat de zonnepanelen veel duurder zijn. De zonnepanelen van een Tier 1-fabrikant kunnen wel 30% duurder zijn dan andere.

Tier 1-fabrikanten bieden over het algemeen 12 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire prestatiegarantie op de zonnepanelen. Ze hebben binnen de branche een hoog aangeschreven reputatie op het gebied van kwaliteit en service en zijn of beursgenoteerd of hebben een sterke en stabiele balans. Voorbeelden van Tier 1 zonnepanelen zijn Jinko Solar, JA Solar, LONGi, Trina Solar en Canadian Solar.

Wat bieden Tier 2 zonnepanelen?

Tier 2-fabrikanten gebruiken gedeeltelijke robotica in hun productieproces en vertrouwen meer op handmatig werk via menselijke productielijnen. Er is een kans op menselijke fouten in de productielijn die kunnen leiden tot lagere prestaties van het zonnepaneel. Het doel van deze fabrikanten is echter om goede zonnepanelen te produceren tegen een goede prijs. Ze investeren over het algemeen heel weinig in onderzoek en ontwikkeling en de bedrijven zijn kleine tot middelgrote bedrijven die tussen de 2 en 5 jaar zonnepanelen produceren.

Tier 2-fabrikanten bieden ook product- en lineaire prestatiegaranties op hun zonnepanelen, maar worden beschouwd als inferieur aan Tier 1-zonnepaneelgaranties. Voorbeelden van Tier 2 zonnepanelen zijn RenewSys Solar, Luxor Solar en Axitec Solar.

Wat bieden Tier 3 zonnepanelen?

Tier 3-fabrikanten zijn doorgaans assemblers in plaats van pure paneelfabrikanten. Ze assembleren cellen van andere fabrikanten tot een paneel. Ze gebruiken over het algemeen menselijke productielijnen voor het handmatig solderen van zonnecellen in plaats van geavanceerde robotica, waardoor de kwaliteit kan variëren op basis van de vaardigheden van de operator. Ze hebben nul investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Tier 3-fabrikanten bieden ook product- en lineaire prestatiegaranties op hun zonnepanelen, maar worden beschouwd als inferieur aan Tier 2-zonnepaneel-garanties. Voorbeelden van Tier 3-zonnepanelen zijn vaak onbekendere merken.

Tier 1 zonnepanelen Tier 2 zonnepanelen Niveau 3 zonnepanelen
Meest verticaal geïntegreerd Minder verticaal geïntegreerd Minst/niet verticaal geïntegreerd
Gebruik de beste kwaliteit materialen Gebruik materialen van gemiddelde kwaliteit Gebruik materialen van gemiddelde kwaliteit
Geavanceerd robotproces in de productie Gedeeltelijk robotproces fabricageproces Gedeeltelijk tot geen robotproces in de productie
Levering van zonnepanelen gedurende 5 jaar Zonnepanelen leveren tussen de 2 en 5 jaar Zonnepanelen leveren vanaf 1 jaar
Duurste Redelijk duur Minst duur
Beste kwaliteit Matige kwaliteit Laagste kwaliteit

Beantwoorden van de belangrijkste vragen

Wanneer je een zonnepaneel koopt, koop je in wezen twee dingen, een fysiek product dat elektriciteit opwekt en een garantie van een fabrikant die de prestaties van het zonnepaneel jaar na jaar specificeert. Laten we, met dit in gedachten, de onderstaande vragen beantwoorden.

Wat is de levensduur van een zonnepaneel? Welke garanties en garanties bieden fabrikanten van zonnepanelen?

De levensduur van een zonnepaneel is ruim 25 jaar. Er worden over het algemeen twee soorten garanties aangeboden. De ene is een productgarantie die varieert van 5 jaar tot 12 jaar en de tweede is een lineaire prestatiegarantie die varieert van 15 jaar tot 25 jaar, wederom op basis van de fabrikant.

In het ideale geval kiest u een leverancier die u de langste productgarantie en de langste lineaire prestatiegarantie geeft.

Als er tijdens de levensduur van het project een probleem is met de productie van zonne-energie, wat zijn dan de kansen dat de fabrikant de garantie zal nakomen?

Tier 1-zonnepanelen zijn gebouwd met hogere normen (om langer mee te gaan en overvloedige zonne-energie te produceren) en hebben een hoog aangeschreven reputatie binnen de zonne-energie-industrie voor kwaliteit en service, dus men kan verwachten dat Tier 1-fabrikanten hun productgarantie nakomen in vergelijking met Tier 2 en Tier 3 fabrikanten.

Welk merk zonnepaneel zal tijdens de levensduur van het project meer stroom produceren?

Het selecteren van een fabrikant uit de Tier 1-lijst van fabrikanten wordt als betrouwbaar beschouwd. Enkele van de best presterende zonnepanelen worden geleverd door Jinko Solar, JA Solar, LONGi, Trina Solar en Canadian Solar.

Hoeveel meer moet ik uitgeven aan een kwalitatief goed zonnepaneel?

Men kan verwachten tussen de 10% en 30% meer uit te geven aan Tier 1-zonnepanelen.

Conclusie

Door te kiezen voor een vertrouwd merk van Tier 1-fabrikanten, worden de meeste risico’s die verband houden met de kwaliteit van het product weggenomen en zullen de zonnepanelen gedurende hun hele levensduur stroom blijven produceren.

Meer technische achtergrondinformatie delen wij graag met u. Voor alle vragen welke niet in onze zonnepanelen wiki staan kunt u altijd contact opnemen. Of kijk eens op onze winkel voor specifieke productinformatie.