SolarEdge de schaduw specialist voor zonnepanelen

SolarEdge is een Fabrikant die wereldwijd hard aan de weg timmert. Ze zijn in enkele jaren uitgegroeid tot één van de grootste omvormer producenten ter wereld.

De onderneming komt van oorsprong uit Israël, een deel van de productie komt inmiddels uit de Verenigde Staten. De kracht van SolarEdge zit in de combinatie van een centrale omvormer mét power optimizers. De grote voordelen zijn dat het bij SolarEdge niet uitmaakt hoe of waar de zonnepanelen liggen. Ze worden per stuk aangestuurd.

Solaredge

SolarEdge omvormers en optimizers de beste garanties voor schaduw

SolarEdge omvormers en optimizers zijn hét middel tegen schaduw op zonnepanelen. Waar normale string omvormers bij schaduw meestal minder presteren zal bij SolarEdge enkel het betreffende zonnepaneel welke in de schaduw ligt minder doen. Dit komt omdat per paneel een optimizer aangesloten wordt. Iedere optimizer zorgt voor een optimale mppt (maximum power point tracking) aansturing per paneel.

SolarEdge versus string omvormer

Schaduw solaredge

De conventionele string omvormers werken als volgt: bijvoorbeeld 10 zonnepanelen worden aangesloten op een omvormer. Als 1 paneel in de schaduw komt zullen de overige 9 panelen inzakken en minder produceren. Denk aan de ouderwetse kerstboom verlichting. Als 1 lampje het niet meer deed was het zoeken want de rest deed het ook niet meer.

Solar-Edge heeft dat probleem aangepakt met de optimizers. De optimizers worden onder de zonnepanelen geïnstalleerd en kunnen al van af 6 panelen functioneren. Voor ieder gewenst systeem is een oplossing. Zo zijn de optimizers afgestemd voor verschillende type zonnepanelen.

Monitoring systeem van SolarEdge

De monitoring is het meest uitgebreide wat er qua monitoring te krijgen is. Je kan per paneel kijken wat er gebeurt. en je kan ook panelen onderling vergelijken en nog veel meer. En het is gratis.

Modellen optimizers van SolarEdge

Er zijn vele merken zonnepanelen maar in de basis zijn er veel overeenkomsten. we kunnen de volgende zonnepanelen benoemen:

  • thinfilm of dunnefilm zonnepanelen Dit type heeft een hoog voltage meestal rond de 100v of meer deze panelen worden meestal per 2 panelen aangesloten op een P500  optimizer.
  • Mono en polykristallijn zonnepanelen deze kunnen we onderverdelen in 60, 72 en 96 cellen per paneel. Tel het aantal vakken en je weet hoeveel cellen een paneel heeft. 90% van de zonnepanelen in Nederland is 60 cellen per paneel.
  • Monokristallijn 96 cells hybride panelen zoals Panasonic, Benq, LG en Sunpower.

Garanties SolarEdge

De garanties op hun producten liegen er niet om. Op de omvormers geven ze 12 jaar garantie en op de optimizers geven ze maar liefst 25 jaar garantie.

Voor en nadelen van Solar-Edge

Voordelen:
Perfect voor schaduw situaties en verschillende dak oriëntaties
Meer opbrengst per Wp en per paneel
Gratis uitgebreide monitoring en per paneel zichtbaar
lange garantie termijnen tot 25 jaar

Nadelen:
Het SolarEdge systeem is duurder dan een normale omvormer.

Meer info vindt je op Solar-Edge.com