Enphase micro inverters marktleider in schaduw management

Enphase Micro inverters voor daken met schaduw of verschillende oriëntatiehoeken. Enphase is marktleider op gebied van micro inverters. Enphase inverters halen significant meer opbrengst per zonnepaneel. Met Enphase micro inverters heb je de zekerheid dat je  over de top van micro inverters beschikt. Iedere micro inverter haalt het maximale uit zonnepanelen.

De werking van Enphase Micro inverters

De micro inverters werken samen met de enlighten monitoring module. Optioneel zijn er de opslagsystemen welke overdag energie opslaan. De opgeslagen energie kan in de avond uren weer gebruikt worden. Enphase micro inverters werken niet zonder de Envoy  module.

809ddbd766f5a6b6500f826190b772c788b192b6

De Envoy S module

De Envoy S  is het hart van het systeem en zorgt voor een continue bewaking en communicatie van het micro inverter systeem. De micro inverters zijn ten aller tijde de Envoy S module nodig, ook om op te starten. Zonder gaat het systeem niet werken.

De Envoy stuurt gegevens van alle micro inverters naar het internet. De nodige systeem updates worden naar de micro inverters gestuurd.

Een slim systeem, voorbereid op de toekomst.

Enphase monitoring

De Envoy-S levert realtime data per inverter via het Enlighten monitoring portal. Dit is zichtbaar op iedere smartphone, tablet, of computer. Dus ook onderweg of op vakantie.

Enlighten monitoring

Met het Enlighten monitoring portal beschik je over een uitgebreide monitoring systeem op module niveau. Het actuele weer en monitoring per dag, week, maand en jaren is allemaal mogelijk.

ENLIGHTEN ENPHASE

Voordelen Micro Omvormers:

  • Bij gedeeltelijke schaduw leveren alleen de beschaduwde panelen minder opbrengst. Dus eeen invloed op de andere zonnepanelen.
  • Alle verschillende dak hoeken en dak oriëntaties zijn beiden in 1 systeem te gebruiken.
  • Vervuilde panelen hebben geen invloed op de schone panelen.
  • Bij ongelijke veroudering van panelen is er geen invloed van 1 paneel op het geheel.
  • De tolerantie van de panelen is niet van invloed. Ieder paneel draagt bij wat hij kan, onafhankelijk van de anderen.
  • Geen geluid of warmte producerende apparaten in huis.
  • Geen hoge gelijkspanning op het dak, voor een grotere veiligheid.
  • De mogelijkheid om verschillende panelen te gebruiken