Enig resultaat

Bestellen is niet mogelijk. Deze website staat te koop

1 Fase omvormer voor zonnepanelen

De 1 fase omvormer voor zonnepanelen bieden we van diverse merken. Deze variëren in prijs, mogelijke opties en garanties. De merken die we aanbieden zijn allemaal van bewezen kwaliteit en zullen altijd het beste uit je systeem halen. Er zijn verschillende opties zoals 1 of 2 mpp trackers. Op iedere mppt kun je een string zonnepanelen aansluiten. Heb je bijvoorbeeld een een dak op oost en west dan is een omvomer met 2 mppt’s wel belangrijk. Ze kunnen dan gescheiden de zonnepanelen aansturen.

De verschillen tussen enkelfase omvormer en driefasige omvormer

Omvormers worden gebruikt in zonnesystemen om gelijkstroom van zonnepanelen om te zetten in wisselstroom. Wanneer je begint met het zoeken naar een omvormer voor zonnepanelen, zie je vaak de term “enkelfasige” en “driefasig” en vraag ​​je jezelf af wat dit in vredesnaam betekent. Hier leggen we uit wat ze zijn en wat de verschillen tussen Eenfasige omvormer en driefasige omvormer.

Een enkelfasige omvormer ligt redelijk voor de hand. Het zet de gelijkstroom die door zonnepanelen wordt opgewekt om in een enkele fase wisselstroom die je kunt gebruiken. Zo kan je woning of bedrijf effectief gebruikmaken van de energie die zonnepanelen opwekken.

Een driefasige omvormer kan daarentegen driefasige stroom produceren uit de PV-modules en kan worden aangesloten op de driefasige apparatuur of het elektriciteitsnet. Een driefasige omvormer zet de DC-ingang van zonnepanelen om in driefasige AC-uitgang. Deze omvormer wordt vaak gebruikt in aandrijftoepassingen met hoog vermogen en variabele frequentie, zoals HVDC-vermogenstransmissie.

Wat zijn de verschillen?

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee:

Eenfase omvormer

Ze worden meestal gebruikt in de meeste nieuwe huizen en kleine bedrijven. Enkelfasige elektriciteit wordt getransporteerd via twee draden: fase en neutraal. De elektriciteit van het elektriciteitsnet of het zonnepanelen-systeem zal alleen door de ene actieve draad stromen, terwijl de neutrale draad is verbonden met de nul op het schakelbord. Het doel van de neutrale draad van een huis of bedrijf is om een ​​pad terug te bieden naar het schakelbord, de bron van de elektrische stroom, in geval van een storing. Hierdoor wordt de zekering geactiveerd of springt de zekering door, waardoor de elektriciteit wordt onderbroken en jij niet wordt geëlektrocuteerd.

Driefasige omvormer

Driefasige voeding heeft vijf draden, waarvan er drie actief zijn, naast één nuldraad, en een groen/gele die geaard is op het schakelbord. Driefasige elektriciteit is gebruikelijk in zowel grotere huizen en bedrijven, als in oudere huizen, en zorgt voor kleinere en goedkopere bedrading en lagere spanningen.

Hoe weet ik of ik enkel- of driefasig stroom heb?

Eerst kun je meterkast controleren. Is de hoofdschakelaar éénpolig breed, dan is je woning aangesloten op een enkelfasige stroomvoorziening. Als de hoofdschakelaar 4 polen breed is, heb je 3-fase stroom. Je kunt ook de elektriciteitsleverancier bellen en hen vragen naar de stroomvoorziening. Of je pakt gewoon een kopie van je elektriciteitsrekening bij de hand. Ten derde kun je ook de servicezekering controleren. Woningen die zijn aangesloten op een enkelfasige voeding hebben één servicezekering, terwijl er voor een driefasige voeding drie servicezekeringen zijn.

Welke moet ik kiezen?

Als je woning een enkelfasige aansluiting heeft, moet je er ook voor zorgen dat je een enkelfasige omvormer installeert. In de meeste gevallen kun je, als een woning eenfasig is, een omvormer tot 5 kW installeren. je kunt met ons in overleg praten om te beslissen welke oplossing het meest geschikt is voor je behoeften.

Als je eigenaar bent van een woning met driefase stroomaansluiting, heb je de mogelijkheid om zowel enkelfasige als driefasige omvormers te installeren. Netbeheerders staan ​​echter geen onbalans tussen de fasen toe, je moet ofwel drie enkelfasige omvormers voor elke fase installeren, of één driefasige omvormer die over alle drie de fasen werkt.

Hoewel er geen limiet is aan de grootte van de omvormer die je mag installeren, zal een netwerkprovider in veel staten installaties van meer dan 5 kW per geval goedkeuren.

Zowel enkelfasige omvormers als driefasige omvormers hebben rollen waarvoor ze zeer geschikt zijn. Een goed begrip van de verschillen tussen deze twee soorten omvormers is nuttig voor installateurs van zonne-energie om te kiezen wat voor hen geschikt is.