Filter op prijs

Fronius (24)

Growatt (7)

Huawei (6)

Kostal (9)

SMA 3 fase omvormer (25)

SolarEdge (13)

Solis (3)

Bestellen is niet mogelijk. Deze website staat te koop

3 fase omvormer

3 fase omvormers bieden we aan van verschillende fabrikanten. Variërend in garanties, mogelijkheden en met of zonder display. Een 3 fase omvormer heeft als voordeel dat hij keurig de stroom over 3 fasen verdeeld. Zo ontstaat er geen onbalans.

Enkelfasige versus 3 fase omvormers: wat zijn het en welke heb je nodig?
Hier is een algemene vuistregel om onderscheid te maken tussen enkelfasige en driefasige omvormers. Woonhuizen gebruiken meestal een enkelfase omvormer, terwijl commerciële of industriële voorzieningen driefasige omvormers gebruiken. Afhankelijk van je meterkast kies je voor een 1 of 3 fase systeem. De voorwaarde is hierbij wel dat de zonnepanelen set groot genoeg moet zijn om op een 3 fase omvormer aangesloten te kunnen worden.

Als we het hebben over omvormers, is de regel enigszins hetzelfde, hoewel ze verschillen afhankelijk van de grootte van de opties of eigenschappen die je van stroom wilt voorzien. Wat er binnen een driefasige omvormer gebeurt, is dat deze de DC-ingang van je zonnepanelen omzet in een bruikbare stroom als driefase AC-uitgang.

Een enkelfasige omvormer voor zonne-energie zet een DC-ingang om in 1 AC-uitgang.

Enkelfase versus 3 fase omvormers

Het belangrijkste verschil tussen een 1 fase of een 3 fase omvormer is dus dat een enkele fase enkelfase stroom kan produceren uit PV-modules. Het kan dat ook aansluiten op enkelfasige apparatuur of een net zelf. Een driefasige zet echter de DC-ingang die zonnepanelen hebben om in een driefasige AC-uitgang.

Hier is een andere manier om ernaar te kijken: voor een enkelfase voeding heb je slechts twee draden nodig die normaal gesproken fase (bruin) en een andere die neutraal wordt genoemd (de blauwe nul). Een driefasige voeding werkt alleen als er minimaal drie draden zijn en die moeten bestaan ​​uit drie aderige draden en een draad die neutraal is.

Driefasige omvormers zijn in wezen eenheden. Het zijn eenheden waarmee elektrische belastingsverdelingen overeenkomen, en dit is een soort fase. Een fase is een spanning of stroom die zal bestaan ​​tussen een momenteel gebruikte draad en een neutrale kabel, zoals eerder vermeld. Een enkele fase vereist twee draden en heeft in wezen minder stroom.

Een driefasige kabel bevat 5 draden. Een enkelfase bestaat uit 3 draden. En een enkelfase omvormer kan tot 5 kW toegepast worden. Er zijn ook nog 6kW modellen, maar meestal is de hoofdzekering daar te licht voor.

Wat zijn de voordelen van een driefasige omvormer ten opzichte van een enkelfasige?

Het grote voordeel van een driefasige omvormer ten opzichte van een enkelfasige omvormer is dat deze meer vermogen kan overbrengen. Een meerfasig systeem zal zelf vermogen produceren met constante snelheden binnen een belasting. De efficiëntie is ook hoger dan bij modellen die via een enkele fase stroom leveren.

Bovendien zijn ze ook minder duur. De belangrijkste voordelen die een driefasige heeft ten opzichte van een enkelfasige.

  • Hogere factoren voor vermogen en efficiëntie
  • Hogere opbrengst
  • Het geproduceerde vermogen is constant
  • Vereist minder geleidemateriaal

Het vermogen dat een driefasig model levert, is constanter, terwijl bij een enkelfasige omvormer het vermogen niet altijd even gemakkelijk wordt verdeeld.

Houd er ook rekening mee dat driefasige omvormers de mogelijkheid hebben om meer vermogen te produceren voor elk direct gebruik. Ze stellen je ook in staat om meer zonne-energie terug te leveren naar het net zelf in vergelijking met een enkele fase.